Disclaimer Activiteitenagenda

Er zijn momenteel geen berichten.Nieuws


Terug naar overzicht

2-11-2019

Pastoorsgraven gerestaureerd met Allerzielen

Op 2 november (Allerzielen) zijn de vier pastoorsgraven op het kerkhof gerestaureerd en schoon gemaakt. De pastoorsgraven liggen precies tegenover de toren. Wanneer je door de grote poort van het kerkhof binnen komt liggen ze rechts in het midden.
Het betreft de graven van de pastoors Boset, Mattthijssen, Peijnenborg en Willemsen. Pastoor Boset is een belangrijke pastoor voor Steensel geweest. Hij heeft voornamelijk van zijn eigen geld in 1928 de pastorie laten bouwen aan de Eindhovenseweg. Na zijn overlijden laat hij een grote som geld na, zodat er een nieuwe kerk gebouwd kan worden. Pastoor Matthijssen is de bouwpastoor van de huidige kerk en betrokken bij allerlei stichtingen en verenigingen die in de jaren ’30 van de vorige eeuw zijn opgericht zoals VV Steensel.
Pastoor Peijnenborg is slechts twee jaar pastoor geweest, maar heeft een onuitwisbare indruk achter gelaten in Steensel in het begin van de roerige jaren zestig. Van deze pastoor is bekend dat hij na de mis eerder in het café zit dan het kerkvolk. Ook liet hij regelmatig het lof ’s middags door de kapelaan doen, zodat hij naar het voetbalveld kon. Pastoor Peijnenborg was goed bevriend met bisschop Bekkers, die de Heilige mis deed bij zijn begrafenis. Pastoor Willems is in de jaren ’90 en begin van deze eeuw pastoor in Steensel geweest. Hij staat vernoemd op de plaquette van de Mariakapel omdat hij in 2001 deze kapel heeft ingezegend.

Bron: De Pierenbode, Oktober 2019Terug naar overzicht