Stinsels Archief | Luciatoren
Bezoek onze 15e eeuwse Luciatoren met de oudste klok van de Kempen

 

 

Disclaimer 

't Stinsels Archief heeft zijn uiterste best gedaan om de juistheid en actualiteit van de informatie op deze site te waarborgen. Aan de inhoud van deze site kunnen echter geen rechten worden ontleend.

Het Stinsels Archief haar best om de rechthebbenden van onder andere beeldmateriaal of andere informatie op deze site te achterhalen. Mocht u rechthebbende zijn of menen te zijn, dan verzoeken wij u om met ons contact op te nemen.

Heruitgave “Stinselse Croniecken”! Oplage beperkt! Wees er snel bij!

Beste mensen,

In november 2020 heeft de werkgroep “Stinsels Archief” een tweede boek over de geschiedenis van Steensel gepresenteerd. Veel belangstellenden hebben in de afgelopen maanden gevraagd of het eerste boek nog te koop was. Dit boek is al jaren uitverkocht.

De terugkerende vraag hiernaar heeft ons in de afgelopen tijd aan het denken gezet. Is het mogelijk om dit boek in de een of andere vorm weer bereikbaar te maken voor geïnteresseerden? We bekijken dit als een soort service aan alle mensen die onze werkgroep een warm hart toedragen

Na veel denken en afwegen van diverse mogelijkheden, willen we dit eerste boek in een iets andere vorm beschikbaar stellen voor belangstellenden. Om de kosten te beperken hebben we er voor gekozen om het in een softcover-versie te gaan uitgeven. Het boek krijgt dus een slappe kaft. Daar staat tegenover dat we proberen om enkele min of meer storende foutjes in het bestaande boek in deze heruitgave aan te passen.

De voorkant, de indeling en alle teksten blijven hetzelfde als in het boek dat in 2016 is gepubliceerd.

Om enig idee te krijgen van het aantal belangstellenden (en de daaraan gekoppelde oplage), willen wij u vragen om uw interesse te laten blijken door een mailtje te sturen naar ons mailadres (info@stinselsarchief.nl). Via dit mailadres houden we u dan op de hoogte van de verdere ontwikkeling van onze plannen. Het is onze bedoeling om deze heruitgave voor de zomervakantie beschikbaar te hebben. Hierboven ziet u de voorkant van het boek. Exact hetzelfde formaat met dezelfde voorkant als in 2016! Het boek is te koop voor ongeveer € 17,50, evenveel als ons tweede boek dat in november 2020 is uitgegeven.

Wij willen u vragen per omgaande, maar in ieder geval voor 20 april,  te reageren zodat we afspraken kunnen gaan maken met de drukkerij die onze opdracht gaat uitvoeren.

Wij hopen dat dit initiatief door veel mensen op prijs gesteld wordt en zijn  heel benieuwd naar de reacties.                                                                        

Namens de werkgroep Stinsels Archief

Jan van der Sanden 


Informatie 2e boek "Goeien aord op Stinsels zand"

Van het boek "Goeien aord op Stinsels zand" zijn nog een bepekt aantal exemplaren beschikbaar. Het is hele mooie maar vooral interessante publicatie geworden. Een aanwinst voor uw boekenkast maar zeker de moeite waard om Steensel anno 2021 te kunnen plaatsen in een historisch perspectief.

In het weekend van 21 en 22 november 2020 is in kleinere kring het eerste exemplaar uitgereikt aan de gebroeders Gerard en Albert Cox die het voorwoord hebben geschreven. De verbondenheid van de familie Cox met Steensel gaat terug tot ongeveer 1870.

Vanaf 23 november a.s. is het boek (prijs € 17,50) voor iedereen beschikbaar. 

Vanaf 1 januari 2021 gaan de  gereserveerde boeken, die dan zonder tegenbericht nog niet zijn afgehaald, in de vrije verkoop. We gaan in dezen uit van een actieve opstelling van de besteller en gaan niemand achterna lopen om boeken op het juiste adres af te leveren. Daarvoor ontbreekt ons de tijd en vaak ook de juiste gegevens van bestellers. We verwachten enig begrip uwerzijds voor deze benadering.

Op dit moment zijn er nog zo'n 25 boeken boeken beschikbaar en te bestellen op info@stinselsarchief.nl.

Nadat we een mail van u hebben ontvangen, kunnen we aan afspraak maken wanneer en waar het boek kan worden afgehaald. 

De vrije verkoop verloopt voortvarend. We verwachten dat de boeken nog maar een beperkte tijd te koop zullen zijn. Wacht u dus niet te lang om via de mail of telefonisch  (0616860112) contact met ons op te nemen.

We houden u via deze website op de hoogte van de ontwikkelingen.

Wij willen u verzoeken:

·  met gepast geld te betalen of te pinnen;

·  een mondkapje te dragen;     

Veel lees- en kijkplezier met deze nieuwe aanwinst.

Werkgroep "Stinsels Archief" .


  
 

Activiteitenagenda


Informatieavond Pastorietuin voor buurtbewoners

Start:11-10-2018
20:00
Einde:11-10-2018
21:30

De Parochie, de werkgroep Rondom de Toren, de Dorpsraad, ’t Stinsels Archief, de directe buren en andere vrijwilligers hebben de handen in een geslagen om naast de oude pastorie, een Pastorietuin te realiseren.

De meeste Steenselnaren kennen de Pastorietuin van de communiefoto’s en sommigen zijn er nog nooit geweest. De Pastorietuin zal straks (medio 2019) open zijn voor iedereen en voor iedereen dus wat te bieden hebben. De tuin zal de sfeer krijgen van een oude kloostertuin, maar ook beperkt ruimte bieden voor kleine activiteiten. Een pad zal een verbinding maken tussen de Eindhovenseweg en de Lucijweg.
Middels de informatieavond op 11 oktober willen we de directe buurtbewoners van de Lucijweg, De Eindhovenseweg en de Kerkdreef en andere Steenselnaren van harte uitnodigen om kennis te nemen van de plannen.
Doel van de informatieavond is om de plannen uiteen te zetten en eventuele vragen te beantwoorden. Het ligt in de bedoeling de plannen de komende maanden uit te werken en vanaf het voorjaar van 2019 ten uitvoer te brengen.
Mocht u op 11 oktober niet in de gelegenheid zijn om te komen, dan kunt u een e-mail sturen naar stinselsarchief@outlook.com. U krijgt dat in ieder geval een verslag van de avond.Terug naar overzicht


Nieuws

Feed

15-12-2019, 10:00

Luciaviering en Luciatoren geopend

Op zondag 15 december om 10 uur vindt de traditionele Lucia viering plaats in de Luciakerk te Steensel, na de mis die is opgedragen aan de Heilige Lucia, is er gelegenheid om de 15e eeuwse Luciatoren te...   Meer


14-12-2019, 10:07

Lancering 2e boek van Stinsels Archief tijdens Kerstmarkt 2019

Tijdens de kerstmarkt ide inschrijving geopend voor het tweede boek van het Stinsels Archief. De Kerstmarkt vindt plaats in gemeenschapshuis De Höllekes van 14 tot 18 uur. Inschrijven voor het boek is mogelijk...   Meer


2-11-2019, 14:35

Pastoorsgraven gerestaureerd met Allerzielen

Op 2 november (Allerzielen) zijn de vier pastoorsgraven op het kerkhof gerestaureerd en schoon gemaakt. De pastoorsgraven liggen precies tegenover de toren. Wanneer je door de grote poort van het kerkhof...   Meer


23-09-2019, 10:01

Steensel heeft nu ook oorlogsmonument

Op initiatief van het Steensels Archief werden maandag een tweetal plaquettes onthuld bij de Luciatoren door burgemeester Wim Wouters en wethouder Steven Kraaijeveld. Op de marmeren platen wordt de 53rd...   Meer


15-05-2019, 15:00

De Steenselse pier komt weer tot leven

De Steenselse Pier is het symbool van het dorp. Om dit nog eens extra te benadrukken zijn er plannen om een Pierenpad te realiseren. Een wandelroute waar de pier het thema is. Tijdens de Stinselse...   Meer


Ouder >>